grubire-rez-zastiti-se-od-poledice (1)

Kako se zaštititi od poledice?

“Winter is coming” rekli bi u popularnoj seriji GOT. Sa promjenom sezone dolaze i promjene u našim okolnostima. Snijeg i (po)led(ica) postaju naša svakodnevnica i predstavljaju opasnost s kojom se moramo nositi.

Uz sve probleme koje rade na putu, stvaraju i velike probleme u vašem dvorištu i prilazima. Ako se zanemare, snijeg i led mogu početi izazivati puknuća u betonu što će vas u budućnosti koštati. Evo nekoliko načina kako se zaštititi.

Uklonite snijeg čim padne

Najgora šteta se događa kada se snijeg koji padne dodano zamrzne na površinama ili se “ugazi” pa ostane na površinama dugo vremena. Na taj način će oštetiti površinu ili se uvući u postoje pukotine i napraviti dodatnu štetu. Uklanjanjem snijega čim padne sprječavate obje stvari. Ovo neće spriječiti kreiranje leda, ali će definitivno smanjiti potencijalnu štetu.

Sanirajte rupe na površinama

Većina površina sa vremenom gubi integritet. Pritisci kojima su izloženi od strane promjena uvjeta, temperatura, pritisaka automobila i slično će učiniti svoje i s vremenom ćete početi viđati pukotine i rupe. Voda će s lakoćom popuniti ove pukotine ali problem nastaje zima kada se ta voda ledi i stvara dodatnu štetu. Saniranjem ovih pukotina ćete spriječiti dodatnu štetu vašim površinama.

Koristite prave proizvode prilikom čišćenja

Razne kemikalije i soli koji se koriste za uklanjanje poledice i snijega na cestama možda neće biti najbolji način za uklanjanje istih sa vaših privatnih površina. Te kemikalije mogu napraviti dodatnu štetu vašim površinama, ali i vašem vozilu. Bolja opcija je pijesak kako bi vam pružio bolji hvat na vašim površinama.

Redovito čistite površine

Ukoliko su vaše površine pokrivene grančicama, lišćem i ostalim stvarima prije zime, snijega i poledice, dobit ćete dodatne izazove za rješavanje. Uz to može poprilično otežati čišćenje vaših prilaza u budućnosti.
Dugoročno si olakšajte čišćenje snijega i poledice redovitim čišćenjem prilaza.

Pripremite si alat

Cijena kupnje alata za čišćenje prilaza je puno manja nego cijena popravke ili zamjene istog. Ako već nemate, zaletite se u obližnju trgovinu i nabavite alate i zalihe. Lopata za čišćenje snijega i pijesak za manje klizanja su osnovne stvari.

Ako trebate pomoć sa čišćenjem snijega i leda, slobodno nam se javite za savjet ili da posao obavimo umjesto vas.

Od: [email protected]
Kategorija: Zimski uvjeti
1

Uz sve probleme koje rade na putu, stvaraju i velike probleme u vašem dvorišu i prilazima. Ako se zanemare, snijeg i led mogu početi izazivati poknuća u betonu što će vas u budućnosti koštati.